dissabte, 29 d’octubre del 2022

3r: celebrem la Castanyada a la natura

Les classes de 3r hem celebrat la Castanyada amb una sortida al medi natural. Acompanyats per les nostres mestres, hem anat caminant fins a la Font de Golbes. Allà hem esmorzat plegats els nostres entrepans i els fruits típics de la tardor. També hem tingut temps per a jugar i explorar la muntanya de Sant Ramon.

Després hem anat fins a Can Carreres, on hem pogut comparar la urbanització moderna amb el petit nucli antic de cases. A continuació, hem anat fins al parc infantil, on hem pogut dinar i jugar una bona estona abans de tornar xino xano a l'escola. 

Aquesta excursió ha estat una mica cansada, però ens ho hem passat molt bé. Tot seguit trobareu l'àlbum de fotografies de la jornada. Esperem que us agradin! Famílies, us desitgem una bona Castanyada! 

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum de fotografies

dimecres, 26 d’octubre del 2022

1r: AIXÍ SOM NOSALTRES.

Els nens i nenes de 1r han estat treballant a les sessions de plàstica i a les sessions de taller d'escriptura en una tasca molt especial: un regal per a les seves famílies!

La tasca ha consistit en un quadre que cada nen i nena ha elaborat: Un fons acolorit, la inicial del seu nom guarnida, la seva fotografia i 5 adjectius que els seus companys i companyes han acordat que els defineixen. Hem pogut llegir adjectius d'allò més variats: bonic, alegre, rialler, valenta, divertida, simpàtic, bona, intel·ligent... i molts altres més.

Un detall ben vistós i bonic que els pares i mares es van trobar a la reunió d'inici de curs.

 

Esperem que us hagi agradat, famílies! A nosaltres ens ha divertit molt fer-ho!

divendres, 21 d’octubre del 2022

3r: VISITA A LA BIBLIOTECA

Avui l'alumnat de 3r ha fet una visita guiada a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat.

Ha estat una experiència molt motivadora pels infants, ja que han pogut veure com s'organitza la biblioteca, les activitats que es fan (préstec de llibres i pel·lícules, tallers, hora del conte, exposicions...) i gaudir del plaer de triar un llibre, amb el seu propi carnet, que podran llegir a casa.

Desitgem que aquest entusiasme per la lectura perduri sempre, i que continuïn gaudint d'aquesta biblioteca tan gran i bonica que es troba enmig de la natura.

 Cliqueu damunt la imatge per veure l'àlbum complet

1R: NOVETATS DELS CARGOLS.

A la classe de 1r tenim dos terraris de cargols des del dia 22 de setembre i, en aquest darrer mes, hem pogut observar un munt de coses. 

Quanta activitat dins dels terraris!

Per fer-vos un resum de tot allò que hem observat, volem compartir amb vosaltres unes quantes imatges i les dates en què hem anat observant cada nova situació fins al dia d'avui. 

Esteu preparats i preparades?

  • El divendres 7 d'octubre vam començar a estudiar els cargols, partint de la seva observació directa. Però, sabeu què va passar? Doncs que un dels cargols va pondre un ou a la taula, mentre l'observàvem. I és que no ens havíem adonat del fet que el cargol estava ponent ous en el moment en què el vam treure del terrari. Pobret! Quin greu ens va saber! Ràpidament el vam tornar al seu terrari i el vam deixar tranquil per tal que acabés amb la seva posta d'ous. Aquell dia vam aprendre, entre d'altres coses, que hem de ser més curosos i observadors abans de manipular els cargols.

  

 
  • El dilluns 10 d'octubre ens vam adonar que un segon cargol havia post ous durant el cap de setmana. Què curiós, oi? Dos cargols diferents posant ous en dies tan propers!

 

  • El divendres 14 d'octubre vam continuar l'estudi dels cargols des de l'observació directa. Vam parlar de les seves parts i particularitats. Ens va resultar molt interessant veure com els cargols poden adherir-se a les superfícies amb el seu peu musculós i assossegar-se cap per avall sense caure.

 

  • Avui, divendres 21 d'octubre hem continuat amb l'estudi dels cargols des de l'observació directa. I quin esclat d'emocions aquest dia! Mireu tot el què hem pogut veure:
    • Un dels nostres terraris està ple de cargolets petits. Quina il·lusió. Els ous postos el dia 7 d'octubre ja han fet eclosió i els cargolets de la primera posta estan naixent!

 

 
    • Un altre cargol està ponent ous nous en un dels terraris. Fixeu-vos com s'ha soterrat una mica per pondre els seus ous a sota de la terra.

 

    • Dos cargols s'han aparellat aquest matí. La Virgínia els ha pogut fer aquesta foto per tal que la poguéssim veure tots i totes. Això voldrà dir que d'aquí un temps hi haurà noves postes d'ous?


  • Finalment, hem observat que un dels cargols, que ja feia dies que es movia molt poquet, ha mort. Pobret. Tot i que l'hem cuidat com a la resta de cargols dels terraris, ha arribat al final de la seva vida. I és que la mort és l'últim dels estadis del cicle vital dels éssers vius: neixen i comencen a relacionar-se amb el seu entorn, creixen, es reprodueixen i, finalment, moren.

Sabeu una cosa més? Veureu, a la classe tenim un calendari d'anotacions on apuntem tot allò que anem observant i els dies en què ho observem.

 
Gràcies a aquestes anotacions del calendari ens hem pogut adonar del fet que els cargols només necessiten un parell de setmanes per néixer des del dia de la posta d'ous. Què ràpid!
Segur que aprendrem moltes més coses interessants abans que arribi el dia en què alliberem als cargols trobats a l'hort! 
Seguirem informant-vos!

dijous, 20 d’octubre del 2022

Les classes de 3r fem un viatge imaginari a través de la música

Les classes de 3r i 4t ahir vam anar d'excursió al CaixaFòrum (Barcelona) per assistir a un concert de música clàssica. En l'auditori no hi havia cap altra escola, de manera que vam poder gaudir en exclusiva de l'espectacle! Aquest portava com a títol "Vols viatjar amb mi?"

Sobre l'escenari hi havia un quartet de corda acompanyat d'una cantant. Els instruments que van utilitzar van ser el violí, la viola, el violoncel i la veu. Vam fer un viatge imaginari amb algunes de les composicions més famoses de Mozart, Satie i Bernstein. Aquesta ha estat una experiència molt bonica i divertida! 

Vam completar el dia al parc de Joan Miró, on vam poder dinar i jugar durant una bona estona amb els nostres companys i companyes. Tot seguit trobareu un recull de fotografies de la jornada. Esperem que us agradin i, també, que ens escriviu algun comentari, famílies!

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum