dijous, 31 de març del 2022

2n: L'AIGUA CIRCULA PER L'INTERIOR DE LES PLANTES?

Salutacions, famílies!

Els nens i nenes de 2n continuem estudiant la vida de les plantes i, per tant, continuem aplicant el mètode científic per realitzar les nostres investigacions.

Ja hem pogut comprovar mitjançant un experiment que les arrels absorbeixen l'aigua plena de nutrients de la terra dissolts en aquesta però, un cop absorbida aquesta aigua per les arrels, circularà per l'interior de tota la planta?

La nostra hipòtesi més recolzada, després d'estar parlant-ho una bona estona, ha estat que sí, que l'aigua ha de circular per l'interior de tota la planta. Per intentar descobrir-ho hem iniciat un experiment.

Hem aplicat colorant alimentari de diversos colors a diferents gots plens d'aigua i hem col·locat a dins de cada got una margarida blanca. 

 


Ara només queda esperar i observar què passa.  Ja hem anticipat algunes possibles situacions:

  • No passarà res.
  • Les flors es tenyiran completament del color de l'aigua.
  • Les flors agafaran una mica del color de l'aigua però mantindran una mica de blanc.
  • Les flors s'aniran tenyint amb el color de l'aigua i, com més temps passi, més es tenyiran.
  • Les flors es tenyiran i l'aigua quedarà transparent un altre cop.
  • ...

Caldrà esperar i observar per poder extreure conclusions basades en l'experiència!

Si voleu veure més fotografies de tot el treball que estem fent per descobrir i entendre com és la vida de les plantes podeu prémer AQUÍ.

dilluns, 28 de març del 2022

2n: COM ÉS LA VIDA D'UNA PLANTA?

Salutacions a tothom!

A 2n hem començat el projecte de treball:

Com és la vida d'una planta?

Després de concretar què és tot allò que necessitem saber per entendre com és la vida d'una planta al llarg de tot el seu cicle vital (naixement, creixement, relació amb l'entorn, reproducció i mort) hem iniciat el treball seguint el mètode científic. Ja hem dut a terme algunes investigacions i alguns experiments:

  • EXPERIMENT 1 - La germinació de les llavors: Ens preguntem què necessita una llavor per poder germinar, així que estem duent a terme un experiment. Hem sembrat llavors de mongeta en cinc testos diferents i a cada test li hem facilitat unes condicions diferents relacionades amb l'exposició a l'aigua, l'aire, el sol i l'aire. Ara només ens quedarà esperar quines llavors ens germinen i quines no i descobrir si la nostra hipòtesis pot ser validada o no.

 

  • EXPERIMENT 2 - Les funcions de les arrels: Sempre ens diuen que les arrels absorbeixen l'aigua carregada de nutrients de la terra dissolts en aquesta però... com ho podríem comprovar? Ens preguntem si seria possible dissoldre una mica de sucre col·locat a l'interior d'una pastanaga submergida en aigua i... com podríem resoldre el nostre dubte? Experimentant-ho!


 

A més d'experimentar, també estem fent observacions directes molt interessants:


 I també estem elaborat representacions artístiques ben boniques:

Però tot just acabem de començar, així que encara ens queda molta feina per fer!

Si voleu veure l'àlbum complert de fotografies del nostre treball podeu prémer AQUÍ.

2n: LES MERAVELLES DE L'UNIVERS.

Salutacions, famílies!

Els nens i nenes de 2n han començat un projecte de treball mitjançant el qual podran descobrir algunes de les misterioses meravelles de l'univers.

Tot just acabem de començar i ja hem pogut realitzar diverses activitats ben interessants:

  • Les mil i una imatges: Mitjançant aquesta activitat hem fet un petit tastet de tot allò de què podem parlar en treballar l'univers. Hem emparellat imatges amb conceptes i definicions i hem anotat a una constel·lació quin són els 5 aspectes sobre que més ens agradaria aprofundir.

 

  • L'art del "Big Bang": Hem estat parlant de la teoria del "Big Bang", mitjançant la qual s'explica l'origen de l'univers, i hem volgut representar aquest origen mitjançant una bonica obra d'art.

 

  • La Via Làctia: Ara ja sabem què són les galàxies i el nom de la galàxia en què es troba el Sistema Solar i, per tant, el planeta Terra: La Via Làctia. Ha estat d'allò més enriquidor aprendre-ho mentre en construíem una representació fent servir farciment de coixí.
 

Està resultant tot d'allò més interessant i això només acaba de començar!

Continuarem treballant!

Si voleu veure més imatges del nostre treball sobre l'univers, premeu AQUÍ.

LA MEVA FAMÍLIA I LES SEVES PROFESSIONS

Aquest segon trimestre l'alumnat de primer ha treballat els membres de la família, la relació de parentiu entre ells/es i la professió o ofici de cada un d'ells/es. Tot ha quedat recollit en un arbre genealògic que ha confeccionat cada un/a d'ells/es. Hem après la diferència entre avis materns i paterns. També que les professions poden ser tant d'homes com de dones. Van elaborar una entrevista per conèixer més coses sobre unes professions que els hi van interessar més i van tenir el plaer de conèixer més coses gràcies a pares/mares voluntaris que els hi van venir a explicar a classe. Moltes gràcies!!

Per finalitzar vam llegir el conte "Seràs el que vulguis ser" i vam estar parlant sobre la professió que volen ser de grans i el perquè. Molt interessant famílies. Us animo a parlar amb ells sobre tot allò que han après i sobre allò que volen ser de grans! Aquí teniu un recull d'imatges d'algunes de les activitats realitzades. Esperem que us agradin.


Cliqueu aquí per veure totes les fotografies. 


dijous, 10 de març del 2022

ANEM A L'AQUÀRIUM!

Els i les alumnes de primer van anar a l'Aquàrium aquest dijous per tal de posar fi al projecte del nom de la classe: les estrelles de mar. 

En aquesta sortida van fer una visita guiada pels aquaris on van poder veure molts animals i plantes de l'ecosistema marí i també dels rius. Van poder veure en directe les estrelles de mar en moviment i en procés d'alimentació. Va ser tot molt interessant, i tot i que ja coneixien moltes coses d'aquests invertebrats en van conèixer encara algunes altres més. 

Després van fer un taller anomenat "Visc al mar, però no sóc un peix" on van poder veure diferents equinoderms (estrelles de mar, cogombres de mar i eriçons de mar). També van veure un cranc ermità i anèmones. S'ho van passar d'allò més bé! Us deixem un recull de fotografies de la jornada d'ahir. Esperem que us agradin!


dilluns, 7 de març del 2022

A 3r som solidaris amb Ucraïna

La classe de 3r som coneixedors del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. Per la televisió estem veient imatges molt tristes que ens preocupen i indignen: gent que perd la casa per culpa d'una bomba, persones que fugen d'Ucraïna sense poder endur-se res per evitar morir en aquesta guerra, homes que han d'agafar les armes per defensar el seu país malgrat que no són soldats, persones que perden la vida... Tot plegat és un veritable drama. 

Sabem que els ucraïnesos i les ucraïneses necessiten la nostra ajuda i, per això, hem organitzat una recollida de productes que farem arribar en un camió fins a la frontera amb el seu país. A les capses hi hem posat menjar envasat, productes d'higiene, medicines, llet en pols per a nadons... Estem feliços perquè sabem que tot això ho faran servir aquestes persones que tant estan patint. Volem donar les gràcies a totes les famílies que heu col·laborat en aquesta acció solidària i, és clar, als nens i les nenes. No a les guerres!

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum

Consells per si et preocupen les notícies

dijous, 3 de març del 2022

LA SETMANA CULTURAL A PRIMER!

Hola, famílies de primer!

La setmana passada vam celebrar a la nostra escola la setmana cultural i vam treballar diferents aspectes sobre el mar. Durant els matins fèiem tallers i a la tarda confeccionàvem la nostra disfressa. A la classe de primer li va fer molta il·lusió anar d'estrelles de mar, el nom de la seva classe. A continuació us mostrem un recull de fotografies d'aquella setmana. 

Esperem que us agradin!


Cliqueu a sobre de la imatge per veure la resta de fotografies.