dilluns, 28 de març del 2022

2n: COM ÉS LA VIDA D'UNA PLANTA?

Salutacions a tothom!

A 2n hem començat el projecte de treball:

Com és la vida d'una planta?

Després de concretar què és tot allò que necessitem saber per entendre com és la vida d'una planta al llarg de tot el seu cicle vital (naixement, creixement, relació amb l'entorn, reproducció i mort) hem iniciat el treball seguint el mètode científic. Ja hem dut a terme algunes investigacions i alguns experiments:

  • EXPERIMENT 1 - La germinació de les llavors: Ens preguntem què necessita una llavor per poder germinar, així que estem duent a terme un experiment. Hem sembrat llavors de mongeta en cinc testos diferents i a cada test li hem facilitat unes condicions diferents relacionades amb l'exposició a l'aigua, l'aire, el sol i l'aire. Ara només ens quedarà esperar quines llavors ens germinen i quines no i descobrir si la nostra hipòtesis pot ser validada o no.

 

  • EXPERIMENT 2 - Les funcions de les arrels: Sempre ens diuen que les arrels absorbeixen l'aigua carregada de nutrients de la terra dissolts en aquesta però... com ho podríem comprovar? Ens preguntem si seria possible dissoldre una mica de sucre col·locat a l'interior d'una pastanaga submergida en aigua i... com podríem resoldre el nostre dubte? Experimentant-ho!


 

A més d'experimentar, també estem fent observacions directes molt interessants:


 I també estem elaborat representacions artístiques ben boniques:

Però tot just acabem de començar, així que encara ens queda molta feina per fer!

Si voleu veure l'àlbum complert de fotografies del nostre treball podeu prémer AQUÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada