dimarts, 15 de juny del 2021

Hem conegut com vivien els ibers!

Aquesta setmana les classes de 4t hem anat d'excursió al Museu de Sant Boi, a Can Barraquer. Ha estat una sortida molt interessant perquè hem pogut conèixer com vivien els ibers, uns dels pobladors que es van establir al nostre país ara fa uns 2.600 anys procedents de Grècia i l'antiga Fenícia. Van arribar amb vaixells navegant pel mar Mediterrani amb la intenció de trobar metalls amb els quals poder-se fabricar armes i d'altres estris. 

En Víctor primer ens ha explicat amb l'ajut d'una presentació com era la vida quotidiana d'aquestes persones: on vivien, com eren les seves cases, què menjaven, com es defensaven, com comerciaven, què feien amb els morts, com escrivien... Després hem fet quatre tallers molt interessants. En un d'ells hem pogut moldre blat en un vas barquiforme i en un molí de pedra per tal d'aconseguir farina. En un altre hem elaborat una peça de ceràmica amb fang utilitzant el torn giratori. Un cop dins el taller, hem escrit els nostres noms amb uns tampons utilitzant l'alfabet iber i, per últim, hem pogut encunyar monedes utilitzant un motlle i picant amb un martell.

Realment ha estat molt bé. Hem après història d'una forma divertida i ens hem pogut emportar a casa un munt de produccions elaborades per nosaltres mateixos! A continuació trobareu un recull de fotografies. Esperem que us agradin! Us animem a deixar algun comentari. 


Fes clic damunt la fotografia per veure l'àlbum complet

3 comentaris:

  1. Hola Jordi m encanten les fotos i l excursio tambe

    ResponElimina
  2. hola jordi soc l'aitor i et vull dir que la sortida va ser molt xula i divertida vaig aprendre molt.

    ResponElimina
  3. Hola Jordi soc la Martina les fotos son molt chules i la excursio ha sigut molt divertida

    ResponElimina