divendres, 26 de novembre del 2021
Gaudim amb les òperes de Mozart (3r.)
dimecres, 24 de novembre del 2021
2n VISITA EL ZOO DE BARCELONA.
Salutacions famílies!
Al llarg d'aquest primer trimestre els nens i nenes de 2n han estat treballant el projecte
"En què s'assemblen i en què es diferencien els animals del món?"
Després de molt investigar, estudiar i treballar hem après moltíssim sobre els animals!
Per això, hem cregut que seria molt interessant fer una visita al zoològic de Barcelona per poder seguir repassant tot allò que hem après sobre els animals i, molt concretament, sobre els animals vertebrats.
Ha estat una sortida molt profitosa. Si voleu veure algunes fotografies de la jornada, podeu prémer a la imatge següent.
El zoo de Barcelona s'està convertint progressivament en un centre de recuperació d'animals que han patit situacions difícils a la seva vida i que requereixen d'unes millors atencions i cures que les que han rebut fins al moment. I això és d'agrair, perquè els animals del món mereixen una vida de qualitat, digna i el més semblant a la que podrien gaudir en el seu hàbitat natural.
dimarts, 9 de novembre del 2021
Descobrim la Colònia Güell (3r.)
El passat dijous 28 d'octubre la classe de 3r. vam anar d'excursió a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló. Vam anar-hi caminant fent un passeig d'uns 45 minuts. A l'arribar-hi, vam esmorzar i vam conèixer l'Engràcia i en Francesc, mestres del Camp d'Aprenentatge de Can Santoi. Tots dos ens van acompanyar durant tot el matí pels diferents indrets de la Colònia Güell.
Amb la visita vam conèixer de més a prop com funcionaven les colònies tèxtils d'ara fa una mica més de cent anys. Durant el recorregut vam respondre en dos grups a un seguit de reptes que ens plantejava el dossier preparat per a l'ocasió, el qual ja havíem començat a classe en unes sessions de treball previ. El recorregut ens va permetre conèixer el recinte industrial, les cases dels treballadors, la casa del propietari, l'antic economat, la casa del secretari, l'antic convent, la preciosa escola...
Fins arribar a la Cripta, obra Patrimoni de la Humanitat de l'arquitecte català Antoni Gaudí. Allà ens hi vam estar una bona estona observant la bellesa de l'edifici i escoltant unes explicacions molt interessants. Per acabar la jornada, vam dinar al pinar i xino xano vam tornar a l'escola. Ha estat una sortida molt interessant! Moltes gràcies Francesc i Engràcia per ensenyar-nos tantes coses!
dijous, 4 de novembre del 2021
CELEBREM LA CASTANYADA!
Hola, famílies!
El passat 29 d'octubre vam celebrar La Castanyada a tota l'escola! Els i les alumnes del cicle dels mitjans van elaborar a la tarda una manualitat relacionada amb la tardor i també van ballar al pati la rumba de les castanyes del Pot petit. Quina tarda més divertida! A més a més, alguns d'ells es van disfressar d'autèntics castanyers i castanyeres. Els de primer, al matí, van fer una gimcana per tal d'ajudar a la Castanyera a trobar la seva roba. I ho van aconseguir!
A continuació podreu veure un recull d'imatges de la jornada. També veureu les fotos de grup amb els diplomes i les manualitats que les famílies vau fer amb els vostres fills i filles a casa. Sou uns artistes!
dimarts, 2 de novembre del 2021
2N PROJECTE: EN QUÈ S'ASSEMBLEN I EN QUÈ ES DIFERENCIEN ELS ANIMALS DEL MÓN?
Salutacions, famílies!
Els nens i nenes de 2n han estat realitzant un projecte de treball per investigar en què s'assemblen i en què es diferencien tots els animals del món.
Porten ja moltes sessions de treball i ja han extret moltes conclusions. A hores d'ara, estan arribant ja a la finalització del projecte.
A les darreres sessions del treball del projecte, les mestres de medi dels nens i nenes de 2n han volgut oferir-los la possibilitat de fer ús de tots els seus nous coneixements per a resoldre diversos reptes, a mode de jocs repartits en 5 estacions diferents. A continuació teniu l'explicació de cada estació de joc:
Estació 1: Els llibrets dels animals vertebrats.
Els nens i nenes disposen d’una pila de cartes. Cada carta té una imatge i un escrit que recull alguna de les característiques d’un dels grups d’animals vertebrats treballats a la classe (ocells, peixos, mamífers i rèptils).
Es posen totes les cartes en una pila amb les imatges cap a munt. Rotativament, cada nen/a agafa una carta i la llegeix i, entre tots, la classifiquen en un grup o en un altre (ocells, peixos, mamífers i rèptils). En classificar totes les cartes es poden unir amb una anella confeccionant un petit llibret.
Estació 2: Classificació dels animals.
Els nens i nenes disposen d'un llibre amb diferents pàgines en què han d’anar classificant imatges d’animals segons la manera com neixen (ovípars o vivípars), segon la manera com es desplacen (aeris, terrestres i aquàtics), segons la seva alimentació (herbívors, carnívors i omnívors) i segons si tenen o no esquelet (vertebrats i invertebrats).
Estació 3: És veritat?
La proposta consisteix en la lectura de tot un seguit d’oracions sobre els animals. Els nens i nenes les han d'anar llegint i dient si són certes o no són certes, encerclant en cada cas la paraula SÍ o la paraula NO al costat de cada afirmació.
Estació 4: Troba i rectifica l’error.
La proposta consisteix en la lectura de tot un seguit d’oracions errades que parlen sobre els animals. A cada oració els nens i nenes han de detectar la paraula errònia, ratllar-la i proposar una alternativa que transformi l’oració en una afirmació correcta.
Estació 5: Tot queda en família.
Es presenta als nens i nenes tot un seguit d’imatges plastificades d’animals de granja i tot un seguit de cartellets amb els seus noms. Treballant en grup, han d’agrupar les fotografies en grups de 3, formant la família complerta (per exemple: porc, truja i garrins) i, posteriorment, adjuntar el nom de cada animal a cada imatge.
Ha estat una manera ben divertida de repassar tot allò après al llarg del projecte.