dimarts, 9 de novembre del 2021

Descobrim la Colònia Güell (3r.)

El passat dijous 28 d'octubre la classe de 3r. vam anar d'excursió a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló. Vam anar-hi caminant fent un passeig d'uns 45 minuts. A l'arribar-hi, vam esmorzar i vam conèixer l'Engràcia i en Francesc, mestres del Camp d'Aprenentatge de Can Santoi. Tots dos ens van acompanyar durant tot el matí pels diferents indrets de la Colònia Güell.

Amb la visita vam conèixer de més a prop com funcionaven les colònies tèxtils d'ara fa una mica més de cent anys. Durant el recorregut vam respondre en dos grups a un seguit de reptes que ens plantejava el dossier preparat per a l'ocasió, el qual ja havíem començat a classe en unes sessions de treball previ. El recorregut ens va permetre conèixer el recinte industrial, les cases dels treballadors, la casa del propietari, l'antic economat, la casa del secretari, l'antic convent, la preciosa escola... 

Fins arribar a la Cripta, obra Patrimoni de la Humanitat de l'arquitecte català Antoni Gaudí. Allà ens hi vam estar una bona estona observant la bellesa de l'edifici i escoltant unes explicacions molt interessants. Per acabar  la jornada, vam dinar al pinar i xino xano vam tornar a l'escola. Ha estat una sortida molt interessant! Moltes gràcies Francesc i Engràcia per ensenyar-nos tantes coses!

A continuació trobareu un recull de fotografies de la sortida. Esperem que us agradin molt! 

Feu clic a la imatge per accedir a l'àlbum


Atenció! Sortim al web del Camp d'Aprenentatge de Can Santoi: Feu clic aquí


I per acabar, aquí teniu tots els enllaços multimèdia que apareixen al dossier per si voleu veure'ls des de casa: 

1. "Les Tres Bessones i el taller de Gaudí":


2. "Gaudí, arquitecte i artesà": Si teniu problemes per a visualitzar-lo, proveu amb el navegador Explorer. Feu clic aquí

3. Itinerari virtual per la Colònia GüellFeu clic aquí

4 comentaris:

  1. Som la classe de 3r. Hem anat a la Colònia Güell d'excursió. Hem conegut a l'Engràcia i en Francesc, els mestres del Camp d'Aprenentatge de Can Santoi. Hem explorat totes les zones importants més importants de la Colònia, incloent la Cripta. Ens va agradar molt aquesta sortida!

    ResponElimina
  2. Ens ha encantat aprendre sobre l'arquitecte Antoni Gaudí i les mestres. Una salutació Andrés Fernández

    ResponElimina
  3. Soc el Fran Jordi
    Ma agradat bastant la excursió

    ResponElimina
  4. M'agradat tant que he portat els meus pares a fer la mateixa excursió i els he explicat tot!!! La cripta va ser al.lucinant!!

    ResponElimina