dissabte, 26 de febrer del 2022

2n: LA POSIDÒNIA OCEÀNICA.

Salutacions famílies!

Com ja sabeu, la darrera setmana vam celebrar a l'escola la Setmana Cultural. Al llarg de tota la setmana vam treballar molts aspectes diferents relacionats amb el mar. 

Un dels aspectes en què vam fer especial incidència a les classes de 2n va ser en el treball de la biodiversitat del Mar Mediterrani i un exemple clar és la posidònia oceànica, una planta (i no una alga) endèmica del mar Mediterrani. 

La posidònia oceània és un ésser viu de vital importància al mar Mediterrani, i els beneficis que aporta a l'ecosistema marí del territori i a les costes mediterrànies són innumerables. Malauradament, la posidònia oceànica està molt amenaçada i les praderes de posidònia del Mediterrani són cada cop més i més petites. 

Per això hem volgut dedicar-hi un temps a l'estudi d'aquest bonic ésser viu, element essencial de la biodiversitat de la Mediterrània. 

Aquí teniu un bonic vídeo que explica alguns dels aspectes més importants d'aquesta planta, així com la seva importància. 

I sabeu quin ha estat el nostre humil homenatge al paper importantíssim de la posidònia oceànica? La nostra disfressa del Carnaval 21-22! 

Esperem que us hagi agradat però, sobretot, esperem que a partir d'ara poguem ser una mica més conscients de l'existència i la importància d'aquesta meravellosa planta marina.

Si voleu veure més imatges de les nostres posidònies i del procés de creació de les disfresses, podeu prémer a la imatge anterior.

I no dubteu en deixar-nos els vostres comentaris!

Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada