dimarts, 26 d’abril del 2022

2N: LA REPRODUCCIÓ DE LES PLANTES

 Salutacions famílies!

Els nens i nenes de 2n continuem treballant el projecte 

"Com és la vida d'una planta?"

Ara ja sabem que la major part de les plantes es reprodueixen mitjançant les llavors que la pròpia planta crea gràcies a les seves flors. Moltes plantes "transformen" les seves flors directament en llavors i d'altres "transformen" les seves flors en fruits que, alhora, contenen llavors al seu interior. 

 

Amb tot, tot i que la major part de les plantes fan flors, algunes no en tenen. Per tant, com fan les plantes que no fan flor per reproduir-se? Doncs tenen altres estratègies i ho hem vist a la classe:

  •  Algunes plantes es reprodueixen a partir de trossets de si mateixa que, en caure a la terra, si tenen prou humitat, desenvolupen arrels.
 
 
  • Algunes plantes generen "fillols" que comencen a aparèixer des de la part soterrada de la seva tija. 

  • Algunes plantes generen una mena de tiges llargues i aèries a la punta de la qual apareixen plantes "filles" que, en tocar el terra, arrelen i esdevenen plantes independents.

Ara ja sabem que moltes plantes es reprodueixen gràcies a les seves flors, però també sabem que moltes altres ho fan sense haver de generar llavors. I d'altres, a més, ho poden fer de les dues maneres. 

Ha estat molt interessant treballar tots aquests aspectes des de la manipulació i l'observació directa i, després de tota la feina, ens hem pogut emportar tots i totes un fillol d'aloe vera separat de la seva planta mare durant la classe.

El món de les plantes és interessantíssim! 

Si voleu veure més imatges de tot el treball realitzat relacionat amb aquest projecte, podeu prémer aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada