divendres, 8 d’abril del 2022

2N: VOLEU EXPERIMENTAR AMB LA GERMINACIÓ?

Salutacions famílies!

Com ja sabeu, els nens i nenes de 2n i les seves mestres estem treballant el projecte "Cóm és la vida d'una planta?" a classe.

A l'aula, hem fet diversos experiments per iniciar el treball d'aquest projecte tan interessant i hem començat a parlar també de les parts de la major part de les plantes: arrels, tija, fulles, flors i fruits.

En una visita a l'hort de l'escola, els nens i nenes de 2nA ens hem adonat que alguns dels cultius de l'hort ja tenen fruit i hem observat que aquests fruits sorgien de les flors. També hem estat parlant que a l'interior dels fruits hi ha les llavors que, en el futur, podran tornar-se a sembrar per fer germinar noves plantes. 

Arribats a aquest punt hem proposat un experiment que, si voleu, podeu fer a casa, per comprovar que efectivament les llavors que trobem dins dels fruits poden ser utilitzades per fer germinar noves plantes.

A continuació us el detallem, per si voleu ajudar als vostres fills i filles a dur-lo a terme, si teniu la possibilitat i la oportunitat:

Com dèiem, nosaltres sabem que dins de les fruites i els fruits hi ha llavors. Així doncs, si partim un tomàquet per la meitat, què hi trobem? Ho trobem aquestes petites llavors groguenques que hi veiem a la fotografia.

També sabem que si volem fer créixer una planta (en aquest cas una hortalissa), el primer pas és sembrar una llavor, oi? Doncs bé, podem utilitzar un tomàquet per fer germinar noves tomaqueres seguint els passos següents:

1. Primer de tot, agafeu un tomàquet comprat al supermercat i amb cura el talleu a rodanxes.

 2. Reviseu les rodanxes que heu aconseguit, trieu aquelles que estiguin més carregades de llavors, i fiqueu-les dins de testos plens de terra.


3. Cobriu les rodanxes amb una capa no gaire gruixuda de terra i regueu.

4.- Mantingueu la terra ben humida regant una miqueta cada dia, i espereu (a poder ser situant el test a prop d'una finestra il·luminada). 

No us desanimeu, l'experiment triga uns dies en fer efecte! S'ha de tenir paciència i no desistir!

Molta sort!

1 comentari:

  1. La Júlia ha fet l'experiment, de moment no ha crescut res, també hem de dir que només han passat 5 dies, anirem observant,...

    ResponElimina