divendres, 27 de maig del 2022

ANEM AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES!

El divendres 27 de maig l'alumnat de primer ha anat al Museu de les Matemàtiques situat al Palau Mercader a Cornellà a Llobregat per tal de divertir-se i endinsar-se amb els nombres i la geometria. En primer lloc, han jugat a uns racons matemàtics, on el guia els ha explicat què havien de fer en cada un d'ells. En segon lloc, han fet un taller de geometria on han hagut de treballar en parelles o en grup per tal de dur a terme uns reptes geomètrics. I ho han resolt d'allò més bé! Han vist triangles, quadrats, rombes, trapezis i hexàgons. S'ho han passat molt bé mentre posaven en pràctica les seves competències matemàtiques. 

Finalment, han dinat al Parc de Can Mercader i han pogut jugar una bona estona! Què us expliquin què és el que els hi ha agradat més de la jornada d'avui! A continuació teniu com sempre un recull d'imatges.


Bon cap de setmana a tothom!

divendres, 20 de maig del 2022

La classe de 3r coneixem l'Ajuntament

Ahir dijous la classe de 3r vam anar de sortida a l'Ajuntament de Sant Boi. Ha estat una excursió fantàstica! La visita a la Casa de la Vila ens ha permès conèixer com funciona el govern de la nostra ciutat i, fins i tot, hem pogut simular el funcionament d'un ple municipal tot asseguts a les cadires de l'alcaldessa i dels i les regidors/es. Hem tingut la visita del Marc, regidor de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament. Ens ha explicat moltes coses interessants i li hem pogut formular un munt de preguntes. Amb aquesta sortida hem comprovat que la política ens afecta a tothom i que també és responsabilitat nostra que Sant Boi sigui una ciutat agradable per a viure-hi.

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum

dimecres, 18 de maig del 2022

RACONS A PRIMER!

Hola famílies,

Avui us volem ensenyar els racons de llengua catalana que l'alumnat de primer realitza cada dilluns. Cada un dels racons està dissenyat per tal que els vostres fills i filles aprenguin d'una forma més lúdica competències pròpies de la llengua. En alguns racons es treballa la comprensió lectora, en d'altres l'expressió escrita o inclús l'expressió oral. A més a més, cal recordar que aquesta metodologia de treball fomenta el treball en grup.  

Alguns dels racons han estat relacionats amb les estacions de l'any i hem treballat vocabulari en català de la tardor, de l'hivern i de la primavera. Al finalitzar els racons, cada grup reflexiona sobre com ha anat i s'autoavaluen en una graella. Us animem que mireu les imatges amb els vostres fills i filles i que ells us comentin què han après en cada un dels racons. 

Continuem!


































dimarts, 10 de maig del 2022

La classe de 3r descobrim l'univers al CosmoCaixa!

Els nens i les nenes de 3r hem anat avui de sortida al CosmoCaixa, el museu de la ciència de Barcelona. Ha estat una excursió molt interessant perquè hem pogut ampliar els nostres coneixements sobre l'univers. 

Un cop esmorzats, ens hem dirigit al Planetari Bombolla. Allà ens esperava l'Alba, l'educadora que s'ha encarregat de dinamitzar l'activitat. Dins d'aquest espai, l'Alba ens ha mostrat de forma interactiva els diferents planetes i elements del sistema solar i la forma com actuen. També hem pogut contemplar una recreació del cel estrellat al sostre del planetari, per tal d'observar algunes de les constel·lacions més importants. Després ens hem dirigit a la Sala Univers. En Martí, el nostre monitor, ens ha conduït per l'exposició El Sol. Gràcies a aquesta mostra hem pogut aprendre molt sobre les característiques del sol i la seva relació amb les persones. Abans d'anar a dinar, hem visitat lliurement El Bosc Inundat, l'espai més increïble del CosmoCaixa. Aquí hem pogut veure una recreació exacta de la selva amazònica, amb bona part de la seva flora i fauna. Hem al·lucinat amb les serps, les aranyes, els peixos, les tortugues, les piranyes, els arbres gegants... i, sobretot, amb el capibara! 

Visitar el museu de la ciència ha estat molt divertit i ben segur que hi tornarem perquè ens han quedat un munt de coses pendents de veure. Tot seguit trobareu un recull de fotografies. Gaudiu-les! Esperem els vostres comentaris explicant què és allò que més us ha sorprès de la sortida d'avui...

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum complet

divendres, 6 de maig del 2022

3r visitem el Museu de la Titella!

Ahir dijous 5 de maig, la classe de 3r vam anar d'excursió en autocar fins a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) per a visitar el Museu de la Titella. Aquesta sortida va ser tota una sorpresa. Ningú de nosaltres es pensava que ens agradaria tant visitar aquest museu! Després d'un passeig per les seves sales per tal de conèixer moltes titelles diferents, vam tenir l'oportunitat de presenciar un espectacle de màgia amb titelles. Va ser increïble! Però això no és tot perquè també vam crear la nostra titella de mans amb un guant. Realitzar aquest taller va ser una forma excel·lent de posar en pràctica els coneixements adquirits durant la visita al museu. Per acabar, vam tenir temps de dinar i jugar al parc infantil. Ha estat una excursió de 10!

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum complet

La classe de 3r anem al teatre a veure "Tarzan" en anglès!

El passat dimarts 3 de maig, la classe de 3r vam anar al Teatre de Casablanca a veure l'espectacle "Tarzan" de la companyia IPA Productions. Tota l'obra era en llengua anglesa, però això no va ser un problema! Vam entendre molt bé el seu contingut i ens ho vam passar d'allò més bé! Amb situacions com aquestes ens adonem de la importància d'aprendre l'anglès. Ja tenim ganes de saber quina serà la representació que veurem el curs vinent!

Feu clic a la imatge per tal de veure l'àlbum complet