dimecres, 2 de novembre del 2022

1r: COM VAN ELS CARGOLS?

Els cargols dels terraris de 1r continuen amb la seva vida atrafegada. 

Sembla mentida, però la seva activitat és constant: dormen, mengen, es relacionen entre ells, s'aparellen, ponen ous, neixen, un d'ells ha mort (pobret)... i tot dins del terrari!

 En els darrers dies hem observat algunes novetats:

  • Els cargolets petitets que van néixer de les primeres postes van fent-se grans de mica en mica. A mesura que van creixent, la seva closca - gairebé transparent en néixer - es fa enfosquint.

 

  • Els cargols de les segones postes d'ous estan començant a néixer. Mireu els cargolets petits dins del foradet! Aviat buscaran espai per sortir a la superfície!

  • Encara tenim algunes postes d'ous sense néixer. Caldrà continuar esperant i veure si prosperen bé.

  • Els cargols adults que van aparellar-se fa poc han post ja els seus ous (el passat divendres 28 d'octubre). Mireu, a la imatge següent es poden veure tots dos adults ponent els ous, cadascun en un forat que han fet en un extrem oposat del terrari.

 

 

En el que va de temps que tenim els terraris hem viscut ja 5 postes diferents d'ous. Tenint en compte que a cada posta els cargols adults poden pondre molts ous a la vegada, hem valorat que no és gaire sostenible mantenir els cargols adults als nostres terraris, ja que aviat no tindrem espai per cuidar-los com es mereixen. 

Així que hem decidit que ha arribat el moment d'alliberar els adults!

Continuarem cuidant dels petitons un temps més, per poder veure'ls créixer, abans d'alliberar-los. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada