dijous, 10 de novembre del 2022

2n: LA MALETA COEDUCATIVA

Hola de nou,

Avui han vingut a classe dues treballadores del Centre de Recursos i Documentació de les Dones de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per tal d'explicar als i les alumnes de segon, dos contes amb un missatge molt important: el respecte vers els altres. El primer conte es titula "La nena més petita de l'escola" i tracta sobre una nena que farta de les injustícies del seu voltant decideix dir prou i plantar cara als abusadors. Aquest llibre ens mostra com qualsevol infant pot aconseguir grans canvis.




El segon conte es titula "Ara em dic Joana" i és una història commovedora, dolça i tendra sobre ser un mateix, ja que un dels protagonistes es diu Joan, però decideix canviar-se el nom per Joana. Aquest àlbum il·lustrat permet educar amb valors per afavorir la diversitat i la necessitat de ser un mateix.



Al final de la sessió, en grups de quatre, han parlat sobre si coneixen algun cas al seu entorn de canvi de gènere i sobre la reacció que ells tindrien en el cas que algú del seu entorn ho fes.

Per altra banda, des de la mateixa entitat, ens han enviat una maleta plena de contes per a educar en la igualtat, material no sexista i que promou la coeducació. Agraïm molt la seva tasca i la divulgació d'aquests contes i les seves temàtiques als nens i nenes de Sant Boi. De segur, que gaudirem molt llegint totes les històries i trencant estereotips.

Continuem!

Aquí teniu un petit recull d'imatges de la jornada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada