divendres, 16 de desembre del 2022

Els patges reials ens visiten!

Aquest matí, els grups de 1r, 2n i 3r hem rebut una visita molt especial. Han vingut fins a l'escola els patges reials per a recollir les nostres cartes per als Reis d'Orient! De cartes, n'hi havia de dues menes: d'individuals i de col·lectives. En les primeres, cadascú ha pogut demanar allò que més li agrada. En les altres, cada classe s'ha posat d'acord per a escollir els seus desitjos. Ens ha fet molta il·lusió rebre als patges i esperem que la nit de Reis ajudin molt a Ses Majestats en el repartiment de tots els regals. A continuació trobareu l'àlbum de fotografies. Ben segur que us encantarà veure'l!

Feu clic a la imatge per accedir a l'àlbum

dimarts, 13 de desembre del 2022

Celebrem el dia dels drets humans amb una sortida al teatre! (3r)

Les classes de 3r i 4t avui dimarts hem anat de sortida al teatre. Cada 10 de desembre es commemora a tot el món el Dia dels Drets Humans amb el propòsit de denunciar que a molts països aquests drets no són respectats. 

Hem vist una funció de "La frontera inesperada" de la companyia Dolça Mar a l'auditori de Can Massallera. Ens ha agradat molt l'obra i hem après que les persones sovint ens trobem davant de reptes i conflictes, però que sempre hem de procurar ser amics i perdonar-nos quan ens hem equivocat. 

Volem donar les gràcies a l'Ajuntament de Sant Boi per haver-nos convidat!

Us deixem un àlbum de fotografies amb unes imatges molt boniques de l'obra i de les classes participants en l'excursió. Esperem que us agradin! Recordeu també que teniu l'opció de comentar aquesta publicació fent clic a la pestanya que trobareu més avall. Esperem les vostres aportacions!

Feu clic a la imatge per accedir a l'àlbum

... I per la tarda més teatre!
L'alumnat de 3r vam gaudir de l'obra "Shrek" protagonitzada per les noies i els nois de l'Institut Camps 
Blancs. Va ser molt divertida!

(Podeu veure les fotografies en l'enllaç anterior)

divendres, 25 de novembre del 2022

2n: ANEM AL ZOO

Els i les alumnes de segon estem treballant a medi natural al voltant de la pregunta "En què s'assemblen i en què es diferencien els animals del món?". Per això, durant diverses sessions hem treballat sobre aspectes en comú dels mamífers, peixos, ocells i rèptils i també les diferències entre ells. De passada hem comentat algun aspecte dels invertebrats però sobretot hem centrat el nostre estudi en els animals vertebrats. El Zoo de Barcelona ens oferia veure alguns d'aquests animals vertebrats en directe i observar algunes d'aquestes semblances i/o diferències entre ells. 

Esperem que hagin gaudit molt i hagin après moltes més coses sobre el fascinant món dels vertebrats. 

Us deixem un recull d'imatges de la jornada. 




dimecres, 16 de novembre del 2022

1R: SORTIDA AL MONTSENY.

El darrer dijous dia 10 de novembre els nens i nenes de 1r van fer una sortida interessantíssima al Montseny.

Allà van poder descobrir de ben a prop el bosc en plena tardor, pintat de groc, taronja, marró, verdós... i de tots aquests colors característics d'aquesta estació de l'any tan bonica.

Van poder gaudir mentre aprenien coses molt interessants sobre l'ecosistema del bosc mediterrani, acompanyats de les seves mestres (la Sònia, la Raquel i la Virginia). 

Junts vam parlar de la fauna que habita el bosc i d'algunes de les plantes i arbres que s'hi troben.

Si voleu veure algunes fotografies d'aquesta bonica sortida, podeu prémer a la imatge següent:

dijous, 10 de novembre del 2022

2n: LA MALETA COEDUCATIVA

Hola de nou,

Avui han vingut a classe dues treballadores del Centre de Recursos i Documentació de les Dones de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per tal d'explicar als i les alumnes de segon, dos contes amb un missatge molt important: el respecte vers els altres. El primer conte es titula "La nena més petita de l'escola" i tracta sobre una nena que farta de les injustícies del seu voltant decideix dir prou i plantar cara als abusadors. Aquest llibre ens mostra com qualsevol infant pot aconseguir grans canvis.




El segon conte es titula "Ara em dic Joana" i és una història commovedora, dolça i tendra sobre ser un mateix, ja que un dels protagonistes es diu Joan, però decideix canviar-se el nom per Joana. Aquest àlbum il·lustrat permet educar amb valors per afavorir la diversitat i la necessitat de ser un mateix.



Al final de la sessió, en grups de quatre, han parlat sobre si coneixen algun cas al seu entorn de canvi de gènere i sobre la reacció que ells tindrien en el cas que algú del seu entorn ho fes.

Per altra banda, des de la mateixa entitat, ens han enviat una maleta plena de contes per a educar en la igualtat, material no sexista i que promou la coeducació. Agraïm molt la seva tasca i la divulgació d'aquests contes i les seves temàtiques als nens i nenes de Sant Boi. De segur, que gaudirem molt llegint totes les històries i trencant estereotips.

Continuem!

Aquí teniu un petit recull d'imatges de la jornada. 

divendres, 4 de novembre del 2022

2n: PARTICIPEM AL RODESCOLA!

Benvolgudes famílies de segon,

El passat dimecres els i les alumnes de segon van participar d'una activitat organitzada per l'equip d'educació viària de la policia local de Sant Boi de Llobregat. Aquest projecte s'anomena Rodescola i té l'objectiu de donar a conèixer als nens i nenes del poble els senyals més característics de trànsit per tal que puguin circular correctament amb bicicleta. També pretén fomentar l'ús d'aquest transport sostenible i a la vegada saludable. Pels qui encara no sabien anar en bicicleta tenien l'opció de fer el circuit amb patinet o inclús amb una bicicleta amb rodetes.

L'activitat la van dur a terme a la plaça Teresa Valls i Diví, coneguda més popularment com la plaça de les piràmides. Allà el Xavi, el policia encarregat d'aquesta activitat, ens va preparar un circuit amb senyals de trànsit per a practicar-les tot circulant amb bicicleta o patinet. Això sí, ben protegits amb el corresponent casc.

Els i les alumnes de segon s'ho van passar d'allò més bé, però el veritablement important d'aquesta activitat és que a casa també facin ús d'aquests mitjans de transport tan saludables i sostenibles.

Us adjuntem un recull d'imatges de la jornada. 

Endavant!



dimecres, 2 de novembre del 2022

1r: COM SÓN LES COSES QUE PODEM TOCAR?

Els nens i nenes de 1r porten tot el que va de trimestre treballant la matèria. 

Fins al moment, hem après que tant els éssers vius com els elements inerts estan fets de matèria. També hem après que la matèria pot ser sòlida o líquida. 

Actualment, estem estudiant les propietats dels sòlids. 

Per a l'estudi de tots aquests aspectes estem observant, raonant, descrivint, classificant, manipulant, experimentant... mentre fem activitats i solucionem reptes d'allò més interessants. 



Ara ja som capaços de descriure els sòlids atenent molts criteris diferents: flexibilitat, elasticitat, solubilitat, permeabilitat, flotabilitat, resistència, transparència, duresa, pes, forma, mida, color...

Aviat començarem amb l'estudi de les propietats dels líquids!

Si voleu veure més imatges del treball d'aquest projecte, podeu prémer aquí.

CELEBREM LA CASTANYADA!

Salutacions, famílies! 

El passat divendres 28 d'octubre vam celebrar la Castanyada a l'escola.

Els nens i nenes de 1r i 2n van fer tot un seguit de dinàmiques relacionades amb aquesta jornada, van elaborar manualitats, van dansar i van gaudir d'un bon berenar de fruits de tardor. I també van rebre la visita d'unes castanyeres molt especials!

Els nens i nenes de 3r van celebrar la Castanyada amb una sortida a la Font de Golbes.

Tota la comunitat de mitjans va participar, a més, a l'EXPOTARDOR '22, la nostra (però vostra) exposició anual de manualitats elaborades amb fruits i altres elements propis de la tardor. Quin goig que fa, cada curs escolar!

A continuació teniu un recull d'imatges de la jornada viscuda a la comunitat de mitjans. (Premeu a la imatge per obrir l'àlbum de fotografies).

1r: COM VAN ELS CARGOLS?

Els cargols dels terraris de 1r continuen amb la seva vida atrafegada. 

Sembla mentida, però la seva activitat és constant: dormen, mengen, es relacionen entre ells, s'aparellen, ponen ous, neixen, un d'ells ha mort (pobret)... i tot dins del terrari!

 En els darrers dies hem observat algunes novetats:

  • Els cargolets petitets que van néixer de les primeres postes van fent-se grans de mica en mica. A mesura que van creixent, la seva closca - gairebé transparent en néixer - es fa enfosquint.

 

  • Els cargols de les segones postes d'ous estan començant a néixer. Mireu els cargolets petits dins del foradet! Aviat buscaran espai per sortir a la superfície!

  • Encara tenim algunes postes d'ous sense néixer. Caldrà continuar esperant i veure si prosperen bé.

  • Els cargols adults que van aparellar-se fa poc han post ja els seus ous (el passat divendres 28 d'octubre). Mireu, a la imatge següent es poden veure tots dos adults ponent els ous, cadascun en un forat que han fet en un extrem oposat del terrari.

 

 

En el que va de temps que tenim els terraris hem viscut ja 5 postes diferents d'ous. Tenint en compte que a cada posta els cargols adults poden pondre molts ous a la vegada, hem valorat que no és gaire sostenible mantenir els cargols adults als nostres terraris, ja que aviat no tindrem espai per cuidar-los com es mereixen. 

Així que hem decidit que ha arribat el moment d'alliberar els adults!

Continuarem cuidant dels petitons un temps més, per poder veure'ls créixer, abans d'alliberar-los. 

dissabte, 29 d’octubre del 2022

3r: celebrem la Castanyada a la natura

Les classes de 3r hem celebrat la Castanyada amb una sortida al medi natural. Acompanyats per les nostres mestres, hem anat caminant fins a la Font de Golbes. Allà hem esmorzat plegats els nostres entrepans i els fruits típics de la tardor. També hem tingut temps per a jugar i explorar la muntanya de Sant Ramon.

Després hem anat fins a Can Carreres, on hem pogut comparar la urbanització moderna amb el petit nucli antic de cases. A continuació, hem anat fins al parc infantil, on hem pogut dinar i jugar una bona estona abans de tornar xino xano a l'escola. 

Aquesta excursió ha estat una mica cansada, però ens ho hem passat molt bé. Tot seguit trobareu l'àlbum de fotografies de la jornada. Esperem que us agradin! Famílies, us desitgem una bona Castanyada! 

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum de fotografies

dimecres, 26 d’octubre del 2022

1r: AIXÍ SOM NOSALTRES.

Els nens i nenes de 1r han estat treballant a les sessions de plàstica i a les sessions de taller d'escriptura en una tasca molt especial: un regal per a les seves famílies!

La tasca ha consistit en un quadre que cada nen i nena ha elaborat: Un fons acolorit, la inicial del seu nom guarnida, la seva fotografia i 5 adjectius que els seus companys i companyes han acordat que els defineixen. Hem pogut llegir adjectius d'allò més variats: bonic, alegre, rialler, valenta, divertida, simpàtic, bona, intel·ligent... i molts altres més.

Un detall ben vistós i bonic que els pares i mares es van trobar a la reunió d'inici de curs.

 

Esperem que us hagi agradat, famílies! A nosaltres ens ha divertit molt fer-ho!

divendres, 21 d’octubre del 2022

3r: VISITA A LA BIBLIOTECA

Avui l'alumnat de 3r ha fet una visita guiada a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat.

Ha estat una experiència molt motivadora pels infants, ja que han pogut veure com s'organitza la biblioteca, les activitats que es fan (préstec de llibres i pel·lícules, tallers, hora del conte, exposicions...) i gaudir del plaer de triar un llibre, amb el seu propi carnet, que podran llegir a casa.

Desitgem que aquest entusiasme per la lectura perduri sempre, i que continuïn gaudint d'aquesta biblioteca tan gran i bonica que es troba enmig de la natura.

 Cliqueu damunt la imatge per veure l'àlbum complet

1R: NOVETATS DELS CARGOLS.

A la classe de 1r tenim dos terraris de cargols des del dia 22 de setembre i, en aquest darrer mes, hem pogut observar un munt de coses. 

Quanta activitat dins dels terraris!

Per fer-vos un resum de tot allò que hem observat, volem compartir amb vosaltres unes quantes imatges i les dates en què hem anat observant cada nova situació fins al dia d'avui. 

Esteu preparats i preparades?

  • El divendres 7 d'octubre vam començar a estudiar els cargols, partint de la seva observació directa. Però, sabeu què va passar? Doncs que un dels cargols va pondre un ou a la taula, mentre l'observàvem. I és que no ens havíem adonat del fet que el cargol estava ponent ous en el moment en què el vam treure del terrari. Pobret! Quin greu ens va saber! Ràpidament el vam tornar al seu terrari i el vam deixar tranquil per tal que acabés amb la seva posta d'ous. Aquell dia vam aprendre, entre d'altres coses, que hem de ser més curosos i observadors abans de manipular els cargols.

  

 
  • El dilluns 10 d'octubre ens vam adonar que un segon cargol havia post ous durant el cap de setmana. Què curiós, oi? Dos cargols diferents posant ous en dies tan propers!

 

  • El divendres 14 d'octubre vam continuar l'estudi dels cargols des de l'observació directa. Vam parlar de les seves parts i particularitats. Ens va resultar molt interessant veure com els cargols poden adherir-se a les superfícies amb el seu peu musculós i assossegar-se cap per avall sense caure.

 

  • Avui, divendres 21 d'octubre hem continuat amb l'estudi dels cargols des de l'observació directa. I quin esclat d'emocions aquest dia! Mireu tot el què hem pogut veure:
    • Un dels nostres terraris està ple de cargolets petits. Quina il·lusió. Els ous postos el dia 7 d'octubre ja han fet eclosió i els cargolets de la primera posta estan naixent!

 

 
    • Un altre cargol està ponent ous nous en un dels terraris. Fixeu-vos com s'ha soterrat una mica per pondre els seus ous a sota de la terra.

 

    • Dos cargols s'han aparellat aquest matí. La Virgínia els ha pogut fer aquesta foto per tal que la poguéssim veure tots i totes. Això voldrà dir que d'aquí un temps hi haurà noves postes d'ous?


  • Finalment, hem observat que un dels cargols, que ja feia dies que es movia molt poquet, ha mort. Pobret. Tot i que l'hem cuidat com a la resta de cargols dels terraris, ha arribat al final de la seva vida. I és que la mort és l'últim dels estadis del cicle vital dels éssers vius: neixen i comencen a relacionar-se amb el seu entorn, creixen, es reprodueixen i, finalment, moren.

Sabeu una cosa més? Veureu, a la classe tenim un calendari d'anotacions on apuntem tot allò que anem observant i els dies en què ho observem.

 
Gràcies a aquestes anotacions del calendari ens hem pogut adonar del fet que els cargols només necessiten un parell de setmanes per néixer des del dia de la posta d'ous. Què ràpid!
Segur que aprendrem moltes més coses interessants abans que arribi el dia en què alliberem als cargols trobats a l'hort! 
Seguirem informant-vos!

dijous, 20 d’octubre del 2022

Les classes de 3r fem un viatge imaginari a través de la música

Les classes de 3r i 4t ahir vam anar d'excursió al CaixaFòrum (Barcelona) per assistir a un concert de música clàssica. En l'auditori no hi havia cap altra escola, de manera que vam poder gaudir en exclusiva de l'espectacle! Aquest portava com a títol "Vols viatjar amb mi?"

Sobre l'escenari hi havia un quartet de corda acompanyat d'una cantant. Els instruments que van utilitzar van ser el violí, la viola, el violoncel i la veu. Vam fer un viatge imaginari amb algunes de les composicions més famoses de Mozart, Satie i Bernstein. Aquesta ha estat una experiència molt bonica i divertida! 

Vam completar el dia al parc de Joan Miró, on vam poder dinar i jugar durant una bona estona amb els nostres companys i companyes. Tot seguit trobareu un recull de fotografies de la jornada. Esperem que us agradin i, també, que ens escriviu algun comentari, famílies!

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum

dimarts, 27 de setembre del 2022

1R: ELS CARGOLS AL TERRARI.

Els nens i nenes de 1r estan treballant els éssers vius i el seu cicle vital i ho estan fent d'una manera molt especial: cuidant i observant de ben a prop uns quants cargols trobats a l'hort de l'escola.

Avui ens han arribat els nous terraris, on col·locarem els cargols per tal que puguin viure en bones condicions.




De moment tenim tres cargols a cada terrari, això fan un total de sis. 
Són ben bonics. Ens agrada poder tenir-los un temps a classe i poder observar-los de prop abans d'alliberar-los novament al seu ambient natural.

dijous, 22 de setembre del 2022

A 1R ESTUDIEM ELS CARGOLS!

Hola famílies!

Avui alguns dels nens i nenes de 1r han anat a l'hora del pati a ajudar amb les tasques de manteniment de l'hort i, sabeu què ha passat? Doncs que l'Achraf ha trobat uns quants cargols! Ha volgut compartir aquesta troballa i els ha portat a la classe per tal que tots els seus companys i companyes els poguessin veure.

 


Ha estat una casualitat magnífica ja que just ara els nens i nenes de 1r estan estudiant els éssers vius, així que han decidit aprofitar aquesta troballa i s'han proposat la tasca de cuidar uns dies els cargols a la classe i, així, poder estudiar des de ben a prop el cicle vital d'aquests animalons petits i les seves particularitats com a espècie.

Quina responsabilitat més gran!

dimarts, 6 de setembre del 2022

Tornem a l'escola!

Les vacances d'estiu s'han acabat... i de nou tornem al nostre col·legi! Us donem la benvinguda a tots i totes al curs 2022-2023!

Enguany hem començat les classes una setmana abans de l'habitual, però els nervis i la il·lusió han estat els de sempre. Ens hem retrobat amb les nostres companyes i companys, a qui feia mesos que no vèiem. El primer dia ha estat ben especial perquè en el cas de 1r hem passat a Primària i en el de 3r s'han barrejat els grups. Els més petits del cicle dels mitjans continuaran un curs més amb la Sònia i també treballaran amb la Virginia, a qui veieu en aquesta fotografia. La classe de 2n manté a la Xènia de tutora, qui ja ho va ser el curs passat. Les classes de 3r són noves, tant pel que fa a les nenes i els nens com per a les seves mestres, la Sandra i la Judith. El cicle dels mitjans ja està a punt per aprendre un munt!

Ben segur que aquest serà un curs increïble, en el qual ja hem deixat enrere la pandèmia de la covid i totes les mesures preventives que tanta nosa ens provocaven. A continuació podeu veure un recull d'imatges que resumeixen molt bé com ha estat aquest retorn tan esperat. Esperem que us agradin!

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum de fotografies

dimecres, 22 de juny del 2022

BON ESTIU!

 Famílies de primer, 

El curs ha finalitzat! L'hem acabat d'allò més bé i en remull! Hem jugat amb els patinets, el paracaigudes, bitlles, globus d'aigua i moltes coses més! També hem parlat sobre allò que esperen del curs vinent a segon! Han sortit coses d'allò més interessants. Us animo què els hi pregunteu! A continuació us adjunto un recull d'imatges de la jornada d'avui i totes les fotografies de grup per tal que pugueu seleccionar la que més us agradi. Per fer-ho, cliqueu sobre la imatge.

Bones vacances!! A gaudir dels vostres fills i filles! Són meravellosos/es!




Fins aviat estrelles de mar!

dilluns, 13 de juny del 2022

CONEIXEU-ME!

 Benvolgudes famílies de primer,

Ja hem finalitzat tots els "Coneixeu-me"! Cada un dels vostres fills i filles han estat els protagonistes durant tota una setmana gràcies a l'espai del coneixeu-me. Com ja sabeu, cada dijous, un alumne o alumna portava la capsa plena de coses ben especials per ells i les explicaven a tots i totes! D'aquesta manera els companys/es els podien conèixer millor i saber quines coses els agraden i són especials per a ells/es. 

Però això no era tot, aquesta tasca també ens ha ajudat a realitzar unes millors exposicions orals davant d'un públic molt exigent, ja que al finalitzar havien d'avaluar-se entre ells (ho ha dit tot de memòria, ha fet barbarismes, el to de veu correcte o massa fluix, etc.) I el més important, els ha encantat fer-ho i ser els protagonistes de la setmana però també escoltar als companys/es. 

Aquí teniu una fotografia de cada un d'ells/es en el racó del "Coneixeu-me".


divendres, 27 de maig del 2022

ANEM AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES!

El divendres 27 de maig l'alumnat de primer ha anat al Museu de les Matemàtiques situat al Palau Mercader a Cornellà a Llobregat per tal de divertir-se i endinsar-se amb els nombres i la geometria. En primer lloc, han jugat a uns racons matemàtics, on el guia els ha explicat què havien de fer en cada un d'ells. En segon lloc, han fet un taller de geometria on han hagut de treballar en parelles o en grup per tal de dur a terme uns reptes geomètrics. I ho han resolt d'allò més bé! Han vist triangles, quadrats, rombes, trapezis i hexàgons. S'ho han passat molt bé mentre posaven en pràctica les seves competències matemàtiques. 

Finalment, han dinat al Parc de Can Mercader i han pogut jugar una bona estona! Què us expliquin què és el que els hi ha agradat més de la jornada d'avui! A continuació teniu com sempre un recull d'imatges.


Bon cap de setmana a tothom!

divendres, 20 de maig del 2022

La classe de 3r coneixem l'Ajuntament

Ahir dijous la classe de 3r vam anar de sortida a l'Ajuntament de Sant Boi. Ha estat una excursió fantàstica! La visita a la Casa de la Vila ens ha permès conèixer com funciona el govern de la nostra ciutat i, fins i tot, hem pogut simular el funcionament d'un ple municipal tot asseguts a les cadires de l'alcaldessa i dels i les regidors/es. Hem tingut la visita del Marc, regidor de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament. Ens ha explicat moltes coses interessants i li hem pogut formular un munt de preguntes. Amb aquesta sortida hem comprovat que la política ens afecta a tothom i que també és responsabilitat nostra que Sant Boi sigui una ciutat agradable per a viure-hi.

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum

dimecres, 18 de maig del 2022

RACONS A PRIMER!

Hola famílies,

Avui us volem ensenyar els racons de llengua catalana que l'alumnat de primer realitza cada dilluns. Cada un dels racons està dissenyat per tal que els vostres fills i filles aprenguin d'una forma més lúdica competències pròpies de la llengua. En alguns racons es treballa la comprensió lectora, en d'altres l'expressió escrita o inclús l'expressió oral. A més a més, cal recordar que aquesta metodologia de treball fomenta el treball en grup.  

Alguns dels racons han estat relacionats amb les estacions de l'any i hem treballat vocabulari en català de la tardor, de l'hivern i de la primavera. Al finalitzar els racons, cada grup reflexiona sobre com ha anat i s'autoavaluen en una graella. Us animem que mireu les imatges amb els vostres fills i filles i que ells us comentin què han après en cada un dels racons. 

Continuem!